Dance of Dreams

Dance of Dreams startades 2015 och har sen dess träffat otroligt mycket underbara människor som, liksom vi, lever och andas dans. Några av dessa härliga själar har vi knutit till oss i form av hjälpdansare och de är en mycket värdefull del av vårt DoD-team.

”Vår dansstil” är egentligen inte någon uttalad stil eftersom vårt fokus och vår passion ligger i musikanpassning, närvaro och upplevelse. Varje låt har sitt budskap och sin känsla och genom att utnyttja och väva in olika danser och dess karaktärer i foxen, är tanken att man får en helhet som skapar magi på dansgolvet. Dock är vi också inbitna tekniknördar vilket betyder att grunder är A och O och vi jobbar hårt med detta samtidigt som vi självklart kryddar dansen med en figur eller två. Vi anser att de allra bästa dansarna, är de som inser att det alltid finns något nytt att lära och aldrig är rädda för att nöta teknik och grunder.

Vi lär ut en ganska ”enkel” men variationsrik fox där tanken är att man snabbt ska känna att det finns utrymme för eget initiativ. Foxen är naturligtvis anpassad till våra socialgolv och vår strävan och vårt mål ligger i att lyfta och utveckla den egna individens dans, hellre än att styra hen i en specifik riktning.

Dansvärlden är en fantastisk plats att vistas i och vi vill dela med oss av denna till så många som möjligt, oavsett ålder, kön/roll eller ursprung. Det finns alltid utrymme för fler dansare på golven runt om i vårt vackra land och därför ger vi kurser på alla nivåer. Vår ambition är att den mest oerfarna trebenta personen ska känna en längtan efter att aldrig behöva återvända till verkligheten.