Ronie Saleh

Dansare, lärare, singer-songwriter, logoped.

Ronie Saleh har sjungit och skrivit egna låtar, spelat gitarr och dansat på scenen sedan han var barn. Under tonåren var hans fokus främst Hip Hop, Breakdance och Popping. Det var inte förrän 2009 han hittade till pardansen och Modern Fox.

År 2013 kom han i kontakt med Kizomba och blev omedelbart förälskad, en kärlek så stark att han lämnade sitt yrke som logoped för att ägna sitt liv åt Kizomba & Fox.

Idag är Ronie en av de mest efterfrågade Kizomba-lärarna i världen och han har gett workshops och master classes i 47 länder, bland annat USA, Hawaii, Taiwan, Israel, Ryssland och Tyskland.

I Skandinavien introducerade han den nya dansstilen ”FoxKiz” (Fox med Kizomba-inslag) som har expanderat snabbt och blivit väldigt populär i hela Sverige.

Ronie är känd för sina musikaliska färdigheter och sin mjuka Kizomba-stil, influerad av Foxen. Trots sitt avancerade fotarbete och koreografi betonar Ronie fortfarande vikten av Connection, Känsla & Flow tillsammans med danspartnern.

Efter att ha praktiserat meditation och mindfulness i 12 år säger han:
”I det ögonblick du inser att din själ är sammanlänkad och ETT med din danspartner – och allt annat i den här världen – så blir du verkligen närvarande i dina rörelser och din dansupplevelse når en helt ny nivå.”