Alex & Therese

Therese började dansa när hon var runt 12 år. Hon startade med standard och Latin men hon har även hobby-buggat vid sidan om. Vid 18 års ålder flyttade Therese till London och hittade snart till Salsa- och Bachata-golvet. Bachata har sedan dess varit en mycket stor passion och efter att Therese kommit hem till Sverige började hon undervisa.

2014 vann hon Bachata-SM och gick vidare till Europafinal för att representera Sverige i Bachata med dåvarande partner. För cirka fyra år sedan började även Kizomba att knacka på. Therese blev helt frälst och reste land och rike runt för denna dans. Hon har sedan dess undervisat i Kizomba i ett flertal länder med dåvarande franska partner.

Alexander började dansa när han var väldigt ung. Redan som 6-åring testade Alexander olika danser men fastnade för buggen som han dansat sedan dess.

Alexander har undervisat i bugg och dubbelbugg sedan han var 14 år och även tävlat i hög klass. Han har ett flertal SM-medaljer i individuell och lag SM. Han har varit med i TV4s Talang där han dansade dubbelbugg och gick vidare. Han har även varit ordförare och tränare för Varbergs Sportdansklubb i många år.

För två år sedan träffades Therese och Alexander på dansgolvet.
Två personer från två olika stilar med inspiration från båda.