Tony & Kimberly

Vi står bakom företaget och varumärket FoxFusion. Den glädje som dansen ger oss är obeskrivbar. Gemensamt har vi drygt 30-års danserfarenhet av socialdans ute på våra dansbanor. Vi är båda certifierade domare och har genomgått flera kursledarutbildningar.

FoxFusion håller främst kurser i modern fox. I den moderna fox vi lär ut utgörs grunden av slow- och quicksteg framåt i dansriktningen. Slow- och quickstegen har inget förutbestämt mönster utan anpassas till musiken. Hållningen och den egna balansen är centrala aspekter, vilket skapar en lugn, ergonomisk och avskalad stil fri från brus. Denna stil skapar även goda möjlighet att använda sig av figurer och turer från andra danser. En del av de tekniker och figurer vi lär ut är inspirerade av danser som tango, kizomba och west coast swing. Teknikerna har dock anpassats för att kunna användas i modern social fox.

På våra kurser lägger vi lika mycket fokus på både förarrollen som på följarrollen. Vi anser inte att dansrollen är knuten till någon könstillhörighet, utan på våra kurser är alla välkomna att dansa i den roll de vill. Vi uppmuntrar även alla att prova att lära sig dansa i både rollen som förare som i rollen som följare då vi tror att det skapar en större förståelse och ödmjukhet för danspartnern.