Helgens schema

Schema workshops hösten copy1
Schema workshops hösten2-2

Förtydligande av nivåerna

Grund/fortsättning: Du är ny eller har precis börjat med denna dansstil eller så vill du finslipa din grund.

Medel: Du bör kunna grundstegen i denna dansstil. Du har gått minst 1-2 helgkurser på grund-/medelnivå eller en grund-/fortsättningskurs.

Medel/fortsättning: Nu ökar svårighetsgraden. Du är en van dansare med minst 4-5 helgkurser i bagaget eller så har du gått både en grund-/fortsättningskurs & en medelkurs i dansstilen. Din förar- och följarteknik är på en bra nivå.

Avancerad: Du är van dansare med en bra förar- eller följarteknik. Du har gått många helgkurser eller reguljärkurser upp till hög nivå. Du klarar merparten av de turer och steg som lärs ut vid de kurser du går på.

Då samtliga workshops är 60 eller 90 minuter så kommer instruktörerna att gå fortare fram än vad de gör på längre kurser. Instruktörerna kommer hålla sig till de nivåer som är utsatta på schemat, så det är viktigt att du väljer rätt nivå för att du ska få ut så mycket som möjligt av varje workshop.

Kursinformation

Tony & Kimberly

Fokusförståelse i dansen (avancerad)
Förare – för din följares steg. Följare – följ din förares förning, inte din förare. Förbättra din förmåga att föra och följa genom att förstå vad du behöver fokusera på i dansen. Allt ur ett socialdansperspektiv.

Social dance survival delux (avancerad)
Allt du behöver veta för att föra och följa figurer på det sociala dansgolvet.

Figuren (avancerad)
Vårt bidrag i figurväg till festivalen. Vi bjuder på en helt ny figur som andas coolhet, teknikalitet och stilighet.

______________________________________

Anki & Göran

Lek med takt och musikanpassningar (avancerad)
Som dansare ska man vara taktfull! Om vi kollar synonymordboken så står det taktfull = finkänslig, hänsynsfull, med känsla för takt, diskret, försynt, smidig, diplomatisk! Stämmer väl rätt bra på en bra dansare. Under detta pass är vi inte taktlösa. Lek med takt & rytmer.

Figurer med öppen fattning (avancerad)
Figurer du kan plocka med dig ut på det sociala dansgolvet. Vi tränar på teknik kring öppen fattning och presenterar några figurer som passar på avstånd. (Vi är vana med stora avstånd i Västerbotten.)

Varje bugg är en förlorad snabbfox! (medel/avancerad)
Ingen minns en fegis! Nu höjer vi tempot och kramar ur det sista av helgen.
Tunggung ur högtalarna och tempo på golvet!

Smörgåsbord av övningar och figurer som passar då det går lite snabbare.

______________________________________

Dance of Dreams (Anders & Jessica)

Utsmyckningar (avancerad)
Vi går igenom ett par figurer som är socialgolvsanpassade och möjliga att dansa även med dem som inte gjort dem innan.
Teknik och tydlighet är nyckeln.

Baktakt – vågar vi så vågar du (avancerad)
Ge dig själv en rejäl utmaning! Baktakt är nog det mest skrämmande man kan lära sig. Dock är det en väldigt användbar och för många ovanlig teknik att överraska sin följare med och i de moderna låtarna blir det allt vanligare att man hör denna tydligt. Även de moderna dansbanden ”använder” sig mer och mer av detta idag och vi ska självklart hänga på trenden!

Follow the music (medel/fortsättning)
Vi lyssnar, tolkar och leker med dagsaktuell musik och blandar stegkombinationer med känsla och närvaro. Förbered dig på mys.

Omvända roller – förståelse för din danspartner (avancerad)
I denna workshop arbetar vi samkönat i syftet att öka förståelsen för vår danspartner. Fox är en pardans och båda roller bidrar lika mycket till den underbara stunden på dansgolvet.
Ökar vi vår förståelse, ökar vi oxå chansen till att skapa magi. Man hör ofta ”det är bara att följa” eller ”du för ju alltid, hur svårt kan det vara” så Upp till bevis!

______________________________________

Ronie Saleh

FOXKIZ – Samtliga workshops genomsyras av Förar- & Följarteknik, Flow och Connection.
Fokus på variationer med olika in- & utgångar.

Cool moves (avancerad)
Coola turer som ger attityd och sting till dansupplevelsen.

Variationer är nyckeln (medel/avancerad)
Vi fokuserar på variationens kraft när vi lär oss ett danssteg, till skillnad från långa sekvenser av steg.

Foxchata – Fox med Bachata-inslag (medel)
Vi blandar in bachatans mjuka och sensuella rörelser in I foxen.

______________________________________

Armanch & Jeanette

Grunden i FoxKiz – Förar- & följarövningar (grund/fortsättning)
FoxKiz:ens grundsteg kommer till stor del från ett av grundstegen i Kizomba: Lady & Man Saida. ”Saida” betyder ”exit” och vi kommer att öva på olika kombinationer där följare och förare ”går på tur” i olika fattningar. Föraren för inte endast med ledararmen och supporthanden utan förningen kommer även från resten av kroppen och mestadels från axelpartiet. För att göra detta möjligt så behöver följarna stötta förarna genom att hålla en stabil ram.

FoxKiz – Raketutskjut med stil (medel/avancerad)
Under denna workshop kommer vi att leka med olika utskjut och avslut och samtidigt behålla kontakten med vår danspartner under hela resan. Precision är själva hemligheten och tips på det kommer ni att få under denna timme.

FoxKiz – Karusellernas värld (avancerad)
Här kommer vi att gå igenom olika kombinationer där följaren och föraren snurrar samtidigt och sedan avslutar figuren med stil.

______________________________________

Conny & Annelie

Flow and Slow (medel/avancerad)
Ett skönt flow i en riktigt långsam dans är helt fantastiskt. Att ha full kontroll över sin och parets balans när det går långsamt, eller till och med riktigt långsamt, kräver en bra kroppskontroll och stabilitet av alla inblandade. Här får du chansen att jobba med just detta.

Då vi anser att man är tre parter i en dans kommer alla tre att få saker att jobba med.

Attityd & Accenter (avancerad)
Allt mellan Bluesig puls och Powerballader, här kommer det att blandas friskt. Vi kommer att använda hela kroppen och hela låten. Vi letar efter energi, puls, rytm och känsla. Anpassa oss efter gitarr, blås, sång och text. Det kommer att bli kroppssektioneringar och stegkombinationer. Dansa insida och utsida. Puls och gung. Ge och ta…

Allt detta i en mjuk, kontrollerad och förbar Flow fox.

Balans på gränsen (avancerad)
Här eftersträvas en stabil förning och kroppskontroll för att kunna flytta våra gränser.
Det blir lite sköna moves som ligger på den yttersta balanspunkten.

Vi blandar ihop inbromsningar, break, accelerationer och pivoteringar. Allt för att utveckla samspelet i paret och öka registret för vår musikanpassning.

______________________________________

Kvarntakt20 (Angelica & Åsa)

Musiken som verktyg – musikalitet och musikanpassning (medel)
Den här workshopen fokuserar lekfullhet! Vi går in i musiken som något att samspela med och anpassa med lekfullhet. Vi tränar på att hitta variation av takt, att fånga upp den känsla som musiken förmedlar och anpassa dansen efter den. Vi övar på några musikanpassningar som gör dansen spännande för både förare och följare. Musiken är noga utvald för att beröra och inspirera.

Dansens hjärta – närvaro och känsla (medel)
I denna workshop vill vi ta dig nära nerven i dansen – det där som skapar magi.

I workshopens övningar går vi nära våra egna känslor och hittar vägar till att förmedla det i dansen. Vi känner på vad musik gör med oss, och tränar på att anpassa vår dans och våra figurer för att dans och musik ska bli en samspelande enhet. Denna workshop är en utbruten del ur en längre kurs som brukar lämna stort avtryck i deltagarna.
______________________________________

Elin & Thérèse

Urban Fox – Tur med olika förar och följar tekniker (avancerad)
Vi lär ut en avancerad tur baserad på olika tekniker med många olika varianter i samma.

Urban Fox är namnet på den fox vi lär ut, vilken är en pardans med inspiration från bland annat Tango, Kizomba, Urban Kiz, Blues mm. Det vill säga en modern form av fox som är populär på många dansgolv nu.
______________________________________

Mats & Catarina

Fox-passion – Fox-Figur med glöd och passion (medel/avancerad)
Vi har stort fokus kring föra/följa-tekniker, hållning och egen balans. Och visst är det kul med coola/roliga figurer MEN känslan måste finnas också.

Denna workshop passar dig som vill ha tekniken för att lyckas med coola/roliga figurer och samtidigt hitta känslan i dina steg/figurer som då ger dig en helt annan upplevelse med din danspartner på det sociala dansgolvet.

Lekfull ws med inslag av ombytta roller (medel)
Vi tar er med på er resa genom olika musikstilar med olika känslor. Va inte främmande till att byta roller emellanåt. Tillsammans skapar vi något spännande.
______________________________________

Ulrika & Magnus

West Coastish Fox (medel/avancerad)
Har du någonsin gått en kurs i WCS, men inte haft någon nytta av den för att du är fast i Foxen? We know the feeling! 😉

Vi kommer att utgå från varianter av Fantastic Four och Whip för att göra figurer anpassade till Foxgolvet. Tekniken och den stretchiga känslan från WCS blandar sig alldeles utmärkt med vår älskade Fox, speciellt när vi utnyttjar musiken för dynamiska effekter.

Förkunskaper: grundkurs i WCS, samt minst fortsättningskurs i Fox. Du bör vara bekväm att dansa med distans/öppen förning.

Ocho med en twist (medel/avancerad)
En lek med ram- och stegövningar. Det, plus timing och musikanpassning, ger en figur med många möjligheter till egna variationer.
______________________________________

Victoria & Giorgio

Tango Fusion (grund/fortsättning)
Välkommen till Tangons värld…

Vi kommer att arbeta med tricks och coola steg från Tangon som du kan tillämpa i andra danser.
Lätt gjort och stor effekt. Soltadas, barridas, multiple ganchos och lyft.

Vi kommer att ha kul och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av Tango för att klara grund-/fortsättningsklassen!

Tango Fusion (medel/avancerad)
Vi fortsätter vår resa med att gå igenom barridas, ganchos och piernazos i alla möjliga kombinationer!
______________________________________

Susanne & Micke

Fox – Vem är det som följer? (medel/avancerad)
Denna workshop är för dig som för och följer redan idag. Vi kommer jobba med rollväxling som ger oss en härlig känsla och dynamik i dansen.

Fox – Mer än bara steg (medel/avancerad)
Dans är uttryck till musik. Vi kommer att ge dig som förare och följare inspiration att förmedla den känsla du får av musiken i samspel med din danspartner.
______________________________________

Alex & Therese

Slow bugg – Lita på din partner (medel/avancerad)
Med grund utifrån bugg kommer vi försöka besvara frågorna: Vad är ram och varför är den viktig?
Vi kommer göra övningar för att förbättra och stärka ramen utifrån olika fattningar. Vilket man sedan har god hjälp utav i många andra danser.

Bugg fusion i slow tempo (avancerad)
Med bugg som grund kommer vi att försöka öppna ögonen för ny inspiration inom buggen.